Where to find my creations?

You can find all my creations on Facebook which is more update. Here you will find tutorials and background information about my creations

vrijdag 18 maart 2016

grappige structuren op de gelli-plate

vandaag heb ik geen creatie voor jullie, maar ik wil graag een aantal verschillende leuke materialen laten zien die je kunt gebruiken op je gelli plate


Voor deze laag heb ik stempels gebruikt. Je rolt eerst een dun laagje verf op je gelli-plate (eventueel een klein drupje slow drying medium om het drogen te vertragen) en stempel vervolgens in de verf. Als je rubberen of clear stamps gebruikt, moet je deze wel gelijk goed schoonmaken. Als de acrylverf opdroogt wordt het een soort plastic laagje, je kunt dan je stempels niet goed meer gebruiken. 
in de foto heb ik houten stempels gebruikt, die kunnen wel tegen een laagje verf. 

De langwerpige tool op de foto is een catalyst tool, zoals hieronder. Dit is een rubberen spatelachtige tool waar je mooie structuren mee kan maken in de verf. Ze hebben allemaal een ander uiteinde zodat je verschillende structuren kan maken. 
Als ik nu een print trek, krijg je deze effecten op papier. 


De meeste van ons gebruiken wel stencils op de gelli-plate. Dit blijft ook superleuke effecten geven. 
Ik leg mijn stencil op de verf en dep met een keukentissue een beetje verf weg. 


Haal het stencil weg en leg een vel papier op de verf.....


En trek een print, Dit is het effect met alleen een stencil. 


Een andere leuke tool is bijv verpakkingsmateriaal, zoals bubbelfolie of een vleesschaaltje. 
Druk het verpakkingsmateriaal in de verf.


Leg een vel papier op je verf...


En trek een print. 

Zoals jullie zien, kun je leuke effecten maken met allerlei verschillende materialen. Denk ook eens aan touwtjes, elastiekjes, knopen, veertjes, stansjes, antislip,  netjes om fruit of uien....echt alles kan je gebruiken, als het maar niet scherp is, want dan beschadig je de gelli-plate en dit kan je niet meer herstellen. 

En het wordt nog leuker als je lagen met verschillende materialen over elkaar gebruikt. 

ik ben benieuwd naar jullie experimenten, laat ze zien in onze groep op FB
https://www.facebook.com/groups/1503030486687125/


groetjes
Miranda

zondag 13 maart 2016

panpastel en gelliplate

Vandaag heb ik voor jullie een niet zo voor de hand liggende combinatie, namelijk PanPastel en de Gelli-Plate. Ik zag Carlyn Dube deze techniek op youtube gebruiken en ik dacht, dat probeer ik ook eens!!

Met behulp van de Gelli-plate kan je de PanPastels mooi fixeren. Ze geven daarna niet meer af en worden zelfs iets intenser van kleur.


Als eerste heb ik een paar mooie kleuren PanPastel uitgezocht voor de achtergrond:
PP22505 diarylide yellow
PP22805 orange
PP23405 permanent red
PP24305 magenta
PP24705 violetMet deze kleuren heb ik een overloop gemaakt van warm geel naar koel violet. Ik heb hiervoor de angle slice round S61031spons gebruikt , dit is echt mijn favoriete spons om achtergronden mee te maken. 


Voor wat extra structuur in de achtergrond heb ik gestempeld met versamark inkt en hier vervolgens weer PanPastel over gewreven met een spons. 


Toen ik tevreden was met de achtergrond, heb ik mijn Gelli-plate gepakt, de 20,3 x 25,4 cm .
Hier heb ik een dun laagje gel medium gloss van Ara , B380, op aangebracht met een verfrolletje en mijn achtergrondje van Pan Pastel er op gelegd en aangewreven, zoals je ook doet met gewone acrylverf.

Even laten drogen en je hebt een mooie fixeerlaag op je PanPastel.
Omdat ik gloss gel medium heb gebruikt zit er ook een mooie glans op, maar die zie je niet zo goed op de foto.  

Gel medium is een soort acrylverf zonder kleur. Het geeft acrylverf  meer volume, maar het is ook geschikt om een collage mee te maken of om je project mee te sealen. Het droogt transparant op en de matte versie laat na drogen geen sporen achter. De gloss versie geeft een mooie glans. 

Je kunt over de laag gel medium heen werken, alleen niet met wateroplosbare producten zoals bijvoorbeeld distress inkt. Watervast inkten zoals Archival of Versafine gaan prima. Ook Copic Markers, Copic Multiliners of Molotov markers zijn prima geschikt om over de gel medium laag heen te gebruiken. 


Ik heb op mijn achtergrondje de leuke Lavinia stempels gebruikt. 
De tekst is geschreven met Copic Multiliners. 

fijn weekeinde 

groetjes
Miranda

dinsdag 1 maart 2016

do more of what makes you happy

Deze week heb ik een gelliprint achtergrond gebruikt om op te schilderen. 
Ik heb eerst de achtergrond gemaakt (zie stappenfoto's hieronder) en daarna heb ik een schets gemaakt en dit meisje ingekleurd met acrylverf, kluerpotlood en pan pastels. 
rol de gelli plate in met een dun laagje verf en neem een stencil (hier flower power van Dutch Doobadoo) , dep een beetje van de verf weghaal het stencil weg en maak en je kunt al een beetje zien of je print gaat worden


neem een vel papier en maak een print


voor een 2de laag gebruik ik een roze laag verf, dit keer gebruik ik de ronde stencils van Dutch Doobadoo, in de verf die niet afgedekt is door de verf heb ik nog wat gestempeld voor extra structuur


trek een 2de print 


meestal blijft er tussen de lagen genoeg verf op de gelli-plate achter om nog een ghost print te maken
deze ghostprint heb ik gebruikt voor mijn projectje 

groetjes en tot de volgende keer

Miranda