Where to find my creations?

You can find all my creations on Facebook which is more update. Here you will find tutorials and background information about my creations

zondag 24 januari 2016

bloemenalbum

In december is Dutch Doobadoo uitgekomen met een mooi MDF album. In dit album zijn de bladen niet allemaal even groot, daardoor ziet het album er speels uit.


Dit is een foto van het hele albumpje. Ik heb de bladen eerst wit gemaakt met de Dutch Doobadoo gesso en vervolgens gekleurd met Ara acrylverf.

Op iedere pagina heb ik een aantal Paperartsy Jofy sets gebruikt. Deze zijn ingekleurd met Copic Markers en kleurpotloden. 


Dit is de voorkant van het album.
Ik heb ook voor het thema bloemen gekozen omdat de bloemen stempels van Jofy zo ontzettend leuk zijn. 


In de achtergrond van het 1e blad zie je de little flower mask.Dit is de 2de pagina. Hier heb ik geen masks gebruikt maar wel gestempeld. 
Een deel van de bloemen heb ik gestempeld en met embossingpoeder direct op het albumblad aangemaakt. Op het 2de blad aan de achterkant zie je het leuke mosaic mask. Ik brneg de masks altijd aan met de ronde dabbertool van Ranger. Dit is het 3de blad, hier zie je het spiderweb mask , echt een van mijn favorieten. Op de achtergrond van het 3de blad heb ik het bubble mask gebruikt en ook een deel van de bloemen direct met embossingpoeder op het albumblad aangebracht. Daarna heb ik ze ingekleurd met pigmentmarkers. 


Op het laatste blad van het album heb ik het diamond mask gebruikt. Op de achterkant van het album heb ik alleen een mooie spreuk gebruikt en deze met een molotov marker geschreven. 
een creative groet van
Mirandavrijdag 15 januari 2016

snelle resultaten met gelli-plate achtergronden

Na een middagje gelli-platen en zeker na een demo heb ik altijd een stapeltje met mooie achtergrondjes liggen. En daar moet je natuurlijk ook wat mee maken.
Deze keer heb ik een paar snelle kaartjes gemaakt met achtergrondjes die ik al had liggen en de nieuwe Lavinia stamps. 


Dit kaartje is gemaakt met kleine A5 gelli-plate uitgesneden bloempjes en Dutch Doobadoo masks. De gebruikte verf is van Ara, dit zijn echt prachtige kleuren acrylverf.
Het elfje en bloemen zijn van Lavinia gestempeld met versafine en bijgewerkt met molotov markers. 
De kleine blaadjes langs de randen zijn de doodle parts blaadjes van Dylusions, de clearset. 


Dit kaartje is gemaakt met de studentenmaat gelli- plate. Ook hier heb ik diverse vormpjes en bubbelplastic gebruikt met Ara acrylverf. 
Langs de randen een doodlestreepje getrokken met een Molotov marker. De Maan en de planten zijn ingekleurd met polychromos kleurpotloden. 


Dit kaartje is weer gemaakt met de A5 gelli-plate, Ara verf en Dutch Doobadoo masks.Het elfje  en bloemen zijn van Lavinia gestempeld met versafine en bijgewerkt met molotov markers. 
De kleine blaadjes langs de randen zijn de doodle parts blaadjes van Dylusions, de clearset. 


Het laatste kaartje is weer gemaakt met de studentenmaat gelli-plate, Ara verf en Lavinia stempels. Langs de randjes zie je nog de vlekken stempel van Dark Room Door. 


groetjes en tot de volgende keer

Miranda

woensdag 13 januari 2016

Fairies

Goedemorgen creatieve vrienden, zijn jullie ook zo dol op elfjes en feetjes? Ik wel. En daarom is mijn eerste post dit jaar er eentje met een mooi elfje van Darcy May. Ik heb haar ingekleurd met Copic Markers. De achtergrond is gemaakt in het zwarte journal van Dylusions met acrylverf.


De huid heb ik ingekleurd met E01,00,000,04,53 en R00,20
De schaduwen zijn ingekleurd met BV00, 02, 13, W00 en BG02.
De haren zijn ingekleurd met B0000, BG 02, 05, 07 en 09.
Voor de bloemenharten heb ik Y00, 06,17, 19 en 28 gebruikt en met een witte molotov marker wat accenten/ highlights aangebracht.
De bloem zelf is ingekleurd met RV02, 04, 06 en 95. Ook hier is de schaduw aangebracht met W00, 05 en BV00. 
De groene bladeren zijn ingekleurd met YG03, 11, 17 en 67 en W00, 05.


Voor de vlinder heb ik dezelfde kleuren gebruikt als voor de elf. Ik vind het zelf mooier om de kleuren terug te laten komen, zodat het goed bij elkaar past. 
Gebruikte kleuren zijn:
YG03, 11, 17 en 67 .
RV02, 04, 06 en 95. 
B0000, BG 02, 05, 07 en 09.
Ook hier zijn de schaduwen gemaakt met W00, 05, BV00, 02 en 13. 


Voor de harten heb ik stencil /shape van Dylusions gebruikt met verf. de zonnestralen komen van een masker van Crealies. De spreuk heb ik gevonden op het internet een is mijn journal geschreven met een molotov 1mm marker, wit.Het woord shine is op dezelfde manier geschreven. 


En dit is het eindresultaat. Het uitknippen van de elf was nog wel een dingetje hoor, daar ben ik bijna langer mee bezig geweest dan met het inkleuren. Al die kleine dunne lijntjes.....maar over het eindresultaat ben ik wel tevreden. 


een creatieve groet van 
vrijdag 1 januari 2016

Mini gelli plates en veertjes

Voor vandaag ben ik eens aan de slag gegaan met de kleine gelliplates. Ik heb verschillende materialen in de verf gedrukt voor een leuke achtergrond maar de veertjes geven wel een superleuk effect. Die ga ik zeker vaker gebruiken. Laat het veertje in de verf plakken en druk af of druk de veer goed aan en haal hem uit de verf en druk dan af, je krijgt dan een supermooie afdruk.

Hieronder een aantal probeersels:

Eerst een paar met stencils en stansjes.


hier ook met stencils en stansjes.


bij deze print heb ik eerst de veertjes in de verf laten liggen, daarna de veertjes uit de verf gehaald en nogmaals afgedrukt.

hier heb ik de ghostprint van de veer op een ondergrond afgedrukt. 

Ook hier is de ghostprint afgedrukt op een gekleurde ondergrond.


Deze is wel mijn favoriet. Ik heb 2 ghostprints bij elkaar afgesrukt. En je ziet hier hoe mooi de haren van de verf zijn in een print. 
De veertjes in de verf laten zitten bij afdrukken, mooi effect maar iets minder scherp

Dit is weer een dubbele print. Eerst met de veertjes in de verf afdrukken en daarna nog eens zonder. 


Ook hier de veer in de verf laten liggen.

Ik ben zelf erg blij met de resultaten van de verf die ga ik zeker vaker gebruiken bij de gelliplate.

Groetjes
Miranda