Where to find my creations?

You can find all my creations on Facebook which is more update. Here you will find tutorials and background information about my creations

dinsdag 30 maart 2010

Het afgelopen weekeinde stond in het teken van kaarten maken. Vrijdag en zaterdag wezen beurten bij de hobbystunter en probeer daar maar eens weg te komen zonder leuke nieuwe frutsels of papiertjes. Er is nu een prachtige collectie van nieuw scrappapier uit Denemarken van Tilda (overigens niet te verwarren met het poppetje Tilda van Magnolia, die komt uit Zweden).
Op zondag samen met mijn moeder naar de creabeurs in Rijswijk geweest. Ook weer veel leuke papiertjes gekocht, lintjes en 2 leuke stempels. Een stempel van Whiff of Joy (uru with bird) en van Penny Johnson (sweet dreams). En geen Magnolia's gekocht, ongelooflijk, ik moest me ook inhouden. Binnenkort kunnen jullie hier kaarten zien met mijn nieuwe stempels en scrappapier. Maar deze keer nog een Magnoliakaart.
Voor deze kaart heb ik oudroze cardstock gebruikt van 15 x 15 cm. Het scrappapier is van basic grey uit de serie 'indian summer". Een mooie serie met warme kleuren. Ik heb uit deze serie drie verschillende prints gebruikt waarvan ik een vierkant van 14,5 x 14,5 cm, een rechthoek van 8 x 15 cm en een driehoek van 8 x cm heb gesneden.
De stempels zijn van Magnolia (Happy Tilda en een Magnolia boom) en ingekleurd met aquarelverf en kleurpotlood. Ik heb in het pakje van Tilda de kleuren van het papier in elkaar laten overvloeien door de ondergrond (alleen het pakje) eerst nat te maken en vervolgens de verschillende kleuren er in te druppelen.
De boom heb ik op een roze ondergrond geplakt.
Het labeltje is de kleinste ovale snijmal van Nellie Snellen. Het lint is van smal oudroze organzalint van de markt en de plakparels zijn van Kars.

Groetjes
Miranda


woensdag 24 maart 2010

Easelcard: Magnolia's Tilda met magnolia's bij de Magnoliaboom......
Tilda with flowers (med blommer op z'n zweeds) en de magnoliaboom zijn beide nieuwe stempels uit de hoppy easter serie.
Het is een easelcard, maar door het scannen valt het effect een beetje weg. Eigenlijk moet ik er dan een foto van maken...de volgende keer dan maar....

Voor de kaart heb ik zachtgeel cardstock gebruikt van 30 x 15 cm. Voor het schildersezelseffect heb ik een extra stuk zachtgeel karton gebruikt van 15 x 15 cm.
Vouw de kaart doormidden en maak een extra vouw op 7,5 cm (zie de gele lijn op het schetsje hieronder). Plak het extra stuk van 15 x 15 cm (de roze lijn in de schets) op de helft van de kaart vast, zodat je de voorkant straks rechtop kan laten staan.
Het is een beetje lastig om uit te leggen hoe je een easelcard kan maken (terwijl het maken ervan niet moeilijk is), maar hopelijk is het behulp van het schetsje wel duidelijk (en anders hoor ik het graag).

Het scrappapier is van SEI uit de serie chick-a-dee (chick-a-dee 8-2101 en ga-ga 8-2102). SEI heeft vaak prachtig papier met papelmoer glansjes of leuke prints zoals deze chick-a-dee.
Ik heb een vierkant van 14 x 14 cm gesneden en een rechthoek van 15 x 6 cm. Om de stempels los te krijgen van de achtergrond zonder de helft van de leuke print te bedekken, heb ik met de mallen van Marianne Design uit perkamentpapier een bollenvorm gesneden. De rand heb ik met zachtoranje gearceerd.
De stempels zijn van Magnolia en het hekje is van een (voor mij) onbekend merk. De stempels zijn ingekleurd met aquarelverf en -potlood. Aquarelverf is zo praktisch in gebruik omdat je alle kleuren kunt mengen die je nodig hebt. Ideaal, want met viltstiften heb ik altijd net niet de kleur in huis die ik nodig heb.

De overige gebruikte materialen zijn zijden roze/wit stippellint (Joy), een labeltje gemaakt met een pons en kunststof zilverkleurig bedeltje uit de hobbywinkel (hobbystunter.com)

Aan de binnenkant moet een verhoogde versiering worden aangebracht , zodat bij het rechtop zetten de voorkant er achter blijft haken.
Ik heb gekozen voor een strookje van 2 soorten lint (roomkleurig kant en roze/wit stippellint). Daarop heb ik bloemetjes gemaakt met de ponsen van Nellie Snellen. De hartjes zijn zachtroze strassteentjes van Nellie's choice.

groetjes
Miranda

maandag 22 maart 2010


Vandaag een kaart vol met vitamientjes. Ik vond dit papier van Cosmo Cricket erg leuk toen ik het bij de Hobbystunter zag liggen en ik wilde er graag iets mee maken. Cosmo Cricket heeft altijd erg leuk en bijzonder papier.

Ik heb een tomaatrode basiskaart gebruikt van 15 x 15 cm (hier zie je echter niets meer van aangezien ik al werkende besloot geen rood randje zichtbaar te laten).
Het scrappapier is van Cosmo Cricket uit de serie Garden Variety. Erg leuk en vrolijk papier dus. Ik heb 1 vierkant van 15 x 15 cm gesneden en 2 stroken van 15 x 6 cm en 15 x 4 cm. De stroken heb ik op een iets bredere gele reep karton geplakt zodat nog een klein randje zichtbaar is.
De stempel is Honey tilda van Magnolia en ingekleurd met aquarelverf en - potlood.
Het smalle geel geruite lint is uit de hobbywinkel en de bloempjes zijn afkomstig van een nep hortensia uit het tuincentrum. De hartjes zijn gemaakt met de pons van Nellie Snellen en voorzien van een klein rood strassteentje.

Tot ziens!
Miranda

zondag 21 maart 2010


Zoals beloofd een kaart met een van de nieuwe hoppy easter stempels van Magnolia, Tilda with lamb.
De kaart was een beetje lastig inscannen, te groot nl, maar met wat knip en plakwerk is het toch nog gelukt, helaas zie je wel een klein kleurverschil bij de overgang.

Ik heb gekozen voor de kleur duckegg greenblue, een zachte zeegroene tint. De kaart is 30 x 15 cm en in 3 stukken gevouwen.
Het scrappapier is Magnolia, uit de serie somebunny loves you.
Ik heb 4 stukken van 9 x 14 gesneden, waarbij ik voor het middelste gedeelte van de kaart de rechthoeken diagonaal doormidden heb gesneden en 2 motieven tegen elkaar aan heb geplakt. De randjes heb ik met indigo blauwe stempelinkt en zeegroen potlood pittiger gemaakt.
De Magnolia stempel is ingekleurd met aquarelverf van W&N en Schmincke.

Het gebruikte lint is zeegroen gaaslint uit de hobbywinkel en zacht zeegroen zijden lint van Joy. De bloempjes gemaakt met de ponsen van Nellie Snellen en hebben een hartje van stras (Nellie's choice).
Met de labelpons nog een labeltje uit scrappapier gemaakt en opgeleukt met strassteentjes.

woensdag 17 maart 2010

Een kaart met Wilma de Hond, een stempel van Magnolia uit de raising the ceiling collection van begin 2010.
Wilma is een leuke hond zeker in combinatie met dit grappige papier van imaginisce, de perfectly posh serie ( fur & finery, frilly floral, painted stripes).

Voorkant kaart.
Voor de kaart heb ik zachtroze cardstock gebruikt in het formaat 15 x 30 cm. Maak aan beide kanten op 7,5 cm een rillijn, zodat de opening van de kaart in het midden komt te zitten (kant en klaar heb je uiteindelijk weer een kaart van 15 x 15 cm).
Van het scrappapier (perfectly posh) heb ik 2 rechthoeken van 6,5 x 14 cm gesneden en afgewerkt met een wit stickerrandje.
Voor de sluiting met ik de kleinste ovale snijmal van Nellie Snellen gebruikt en de binnenkant bekleed met een stukje achterkant uit de perfectly posh serie.
De mal heb ik in het midden van de kaart geplakt en aan de rechterkant een knoop van de markt geplakt.
Op de rechterhelft van de voorkant 2 nestels geslagen om het blauwe lint doorheen te rijgen.
Knoop het lint om de knoop vast.

Binnenkant kaart.
Voor de binnenkant heb ik van het perfectly posh scrappapier een vierkant van 15 x 15 cm gesneden. Daarnaast heb ik van de verschillende prints nog een rechthoek van 6 x 12 cm, een strook van 4 x 15 cm en een rechthoek van 6 x 9 cm gesneden. Deze laatste drie heb ik met een stickerrandje (wit) afgewerkt. Over de strook heb ik 2 lintjes geplakt, wit zijden met roze hartjes en zeeblauw organzalint, beide van de markt.
De bloempjes zijn gemaakt met de Nellie Snellen ponsen.
De stempel is van Magnolia (Wilma de hond), ingekleurd met aquarelverf en aquarelpotlood.

In het weekeind ga ik mijn creaties met de nieuwe Magnolia stempels inscannen, die natuurlijk weer erg leuk zijn met lammetjes en magnolia's, maar voor nu eerst nog something completely different :-)
Ach zo anders eigenlijk ook weer niet, het blijven toch kaarten met stempels. Deze keer een elfje van Pergamano.


Voor de kaart heb ik lila cardstock gebruikt van 15 x 15 cm. Voor de vorm in het midden heb ik de mallen van Marianne Design gebruikt (designer shapes 2) en deze vergroot. Het grijze scrappapier is van Basic Grey. De stempels zijn van Pergamano (elfje) en van impression obsession (damask floral). Beide stempels heb ik ingekleurd met aquarelverf van Winston & Newton / Schmincke in verschillende tinten paars en fuchsia. Met zilverkleurige plakkaatverf heb ik hier en daar accenten aangebracht.
De bloemppjes zijn gemaakt met de ponsen van Nellie Snellen in bijpassende kleurtjes (fuchsia, paars en zilver). De verschillende laagjes van de bloem worden bij elkaar gehouden door een zilverkleurig splitpennetje.
zondag 7 maart 2010


vandaag een roze zoetige kaart met Tilda als kokkin

Voor deze kaart heb ik een zoetroze basiskaart gebruikt van 15 x 15 cm. Het scrappapier is van BW (sweet talk sweet treats) en Doodlebug (cupecake swissdot). Ik vind het scrappapier met de cupcakes er op zo ontzettend leuk om te gebruiken. Het heeft iets feestelijks en knus, zeker in combinatie met Tilda als kok of honey Tilda.

Met de cuttlebug heb ik een roze lijst gesneden met de mal van Nellie Snellen en de binnenkant van de mal heb ik beplakt met het roze stippeltjes papier. Van het cupcake papier heb ik een vierkant gesneden en de randjes er af gescheurd.

De stempels zijn beide van Magnolia (keukenkast en Tilda als kokkin). Ik heb de stempels eerst ingekleurd met aquarelverf, waarbij ik in laagjes de kleur opbouw en intensiever/ voller van kleur maak. Als laatste breng ik accenten in de stempelafdruk aan met behulp van aquarelkleurpotlood. Meestal gebruik ik hiervoor Derwent Inkintense en Graphitint. Vooral met Inkintense worden de kleuren nadat je ze nat maakt vol van kleur. Erg mooi!

De overige gebruikte materialen zijn: floral punches , lint van artemio, hartje van de blokker en goudkleurige splitpennetjes (hartje van de bloem).

vrijdag 5 maart 2010

vandaag nog een uitprobeersel met honey tilda
dit keer heb ik haar op een lieveheersbeestje gezet
honey tilda is eigenlijk een bijtje, maar het pakje kan je ook leuk omtoveren in andere beestjes

Voor de basis heb ik een donkerrode kaart van 15 x 15 cm gebruikt. Het scrappapier is van Magnolia, uit de serie 'so jolly' (sealed love) en 'white christmas' (vintage christmas rose). Het papier met de rozen is ook goed bruikbaar voor niet kerstkaarten.

Van het gestreepte scrappapier heb ik eerst een vierkant van 14 x 14 cm gesneden en vervolgens de randjes afgescheurd.
Van de snijmallen van Nellie Snellen de grootste ovale vorm uit donkerrood papier gesneden. Het scrappapier met de rozen heb ik aan de binnenkant van de ovale lijst geplakt.

Van roomkleurig papier heb ik een strookje gesneden van 15 x 2 cm. Daarna heb ik zwart organzalint en rood zijden lint (beide van de markt) over de strook gespannen. De strook met lint op de kaart geplakt en versierd met een zwart-witte bloem (irene's paper 'n' things). Als hart een rood knoopje in de vorm van een bloem gebruikt. De bloemen en het knoopje heb ik met scraplint bij elkaar gebonden.

Van roomkleurig karton met de labelpons een label gemaakt en beschreven met een rode glitter viltstift.

De stempel is van Magnolia (honey Tilda). Ik heb de afdruk ingekleurd met aquarelverf van Winston & Newton en Schmincke. Met aquarelkleurpotlood heb ik accenten in de stempel aangebracht.

dinsdag 2 maart 2010


Dit keer een leuke vouwkaart met het leuke scrappapier van Doodlebug. Het papier is vrolijk van kleur, maar je krijgt er wel trek van, al die lekkere hapjes zo vlak voor je neus.

achterkant
Cuppycake scrappapier, rechthoek van 14 x 6,5 cm, afgewerkt met een stickerrandje.


binnenkant
Met doodlebug scrappapier sweet treats, cuppy cakes, limeade swiss dot en cupecake swiss dot, snij van elke print een rechthoek van 14 x 6,5 cm, plak deze op de kaart en werk het af met een stickerrandje;
De bloemen zijn gemaakt met de nellie snellen ponsen, hartjes zijn van stras (nellie's choice)
De snijmallen van nellie snellen voor in de cuttlebug, hiermee 2 lijstjes in geel gemaakt;
Het kleinste lijstje voorzien van een stukje sweet treats papier, zodat het er uit ziet als een schilderijtje;
Het recept komt uit een kookboek en is geschreven op perkamentpapier, dit geeft een leuk effect omdat het groene papier er nog door heen schijnt;
De stempel is van Magnolia, ingekleurd met aquarelverf en -potlood;
De overige materialen zijn een dun zijden lint in blauw en een roze organzalint (beide van de markt) en roze lint met de kreet ice cream van artemio;
Het roze lint is door een blauwe nestel geknoopt;


voorkant
Een zachtgele basiskaart van 15 x 30 cm - maak om de 7,5 cm een rillijn zodat je de kaart in vieren dubbel kunt vouwen:
Van doodlebug scrappapier (sweet treats) een rechthoek van 14 x 6,5 cm gesneden en afgewerkt met een stickerrandje in roze;De bloempjes zijn gemaakt met de ponsen van nellie snellen en hebben een hartje van stras (nellie's choice).maandag 1 maart 2010

Voor de verandering eens geen Magnolia stempelkaart, maar een snoezig elfje uit de nieuwe Pergamano serie. Pergamano heeft twee leuke sets met elfjes uitgebracht. De elfjes zijn zeer tenger, het viel dan ook niet mee om ze een beetje netjes uit te knippen (en knippen is toch al niet mijn hobby) en geen beentjes of stukjes vleugel te amputeren. Maar het is gelukt en het is een leuke kaart geworden in mooie aardtinten.

kaartrecept:
 • donkerbruine basiskaart van 15 x 15 cm;
 • het scrappapier is van Graphic 45 uit de 'botanicabella collection' (antiquity en dragonfly duet);
 • van het scrappapier heb ik een vierkant van 14 x 14 cm gesneden en een rechthoek van 15 x 7 cm en beide afgewerkt met een dun goudkleurig stickerrandje;
 • pergamano elfenstempel ingekleurd met aquarelverf;
 • met de snij/ embossmal van joy van donkerbruin papier een mal gesneden in de cuttlebug en hier door een organzalint (hobbywinkel) geregen;
 • van hetzelfde lint een strikje gemaakt, voorzien van een knoopje (blokker) in de vorm van een bloem;
 • de vilten bloemen zijn van de blokker en zijn voorzien van een bloempaillet (eveneens blokker) en een hartje gemaakt met een druppel fashion fabric paint.
Voor deze kaart heb ik een van de nieuwe Magnoliastempels gebruikt, "happy Tilda". Het is een vrolijke stempel, die je bij veel verschillende kaarten kunt gebruiken. Op de website van de Hobbystunter zijn al weer nieuwe Magnoliastempels te zien, wederom totaal snoezig, met konijnen, kuikens en lammetjes. Ik kan bijna niet wachten tot ze binnen zijn!

kaartrecept:
 • roze kaart van 15 x 15 cm;
 • het scrappapier is van imaginisce uit de serie 'perfectly posh' (painted strips en frilly floral);
 • van het gebloemde papier heb ik een vierkant van 14 x 14 cm gesneden en afgeplakt met een lichtblauw stickerrandje;
 • van het gestreepte papier heb ik met de mal van Marianne design een vorm gesneden en op lichtblauw papier geplakt (met de mal een maatje groter);
 • als laatste heb ik nog een strook van 15 x 7 cm gesneden en afgeplakt met een wit stickerrandje;
 • het lint is van artemio en het gespje komt van de Xenos;
 • de bloemen zijn gemaakt met de Nellie Snellen ponsen met een stras hartje van primo marketing;
 • de plakhartjes zijn van Hema.

Vandaag een vrolijke bloemenkaart met Tilda tussen de bloemen

Kaartrecept:
 • de basiskaart is 15 x 15 cm in een fris appelgroen;
 • van het bloemenpapier weet ik helaas het merk niet meer - ik heb van dit papier een vierkant van 14 x 14 cm gesneden en afgeplakt met een rood en een paars stickerrandje;
 • de stempel is van Magnolia "chasing Tilda" ingekleurd met aquarelverf en - potlood, op het jurkje heb ik dezelfde bloempjes als op het papier getekend met een dunne watervaste stift;
 • Tilda is op een groen achtergrondje geplakt dat ik met de snijmallen van Nellie Snellen in de cuttlebug heb gemaakt;
 • gebruikt lint is geel gaaslint en zijden lila lint van de markt;
 • de bloempjes zijn met de Nellie Snellen ponsen gemaakt met als hartje een stras-steentje